“Kunnen die planken in de keuken ook van de muur af?”
Renso keek mij met een scheef oog aan. “Waarom?”

wasgoed baby (3)

“Ik wil de keuken witten.”
“Echt? Dat is toch helemaal niet nodig.”
“Ja, uh…” zei ik en hoorde de twijfel in mijn stem.
“Nou als je het echt wil,” zei hij en zuchtte een beetje.
“Misschien,” antwoordde ik en voelde de tranen in mijn ogen springen.
“Heb je nesteldrang?”
“Ja,” snikte ik en de tranen rolden over mijn wangen.

Blijkbaar niet alleen nesteldrang, maar ook zwangerschapshormonen.Mijn nesteldrang maakt dat ik de ramen wil zemen, ook als ze vorige week al gedaan zijn. Allerlei achterstallige klusjes gedaan wil hebben en dat ik alle kleertjes van maat 50/56, lakentjes, hydrofiele doeken en matrashoezen al heb gewassen. Het duurt nog 2 maanden voordat het 18 augustus is (de uitgerekende datum), maar ik heb totaal geen geduld meer. Laat haar maar snel komen, week 37 als het even kan.

Met 31 weken had ik de 30 weken echo. Het zag er allemaal goed uit. Ze heeft gemiddeld gezien een iets kleiner hoofdje en juist en wat ronder buikje. Maar dat geeft niets, ze zit nog steeds binnen de marges. Mijn ijzer en suiker waren ook goed en ze beweegt vol op. Alleen net niet als mijn man zijn hand op mijn buik legt, dan houdt ze zich ineens rustig. Dat is jammer, maar hopelijk houdt hij dat kalmerende effect op ons dochtertje ook als ze geboren is.

4 Comments on 30 weken echo en nesteldrang

  1. Emily zegt:

    Zwangerschapshormonen, nesteldrang of gewoon ook lekker de lente in je bol? Of misschien een combinatie? Geniet ervan! Put je zwangerschapsglow helemaal uit en als dat niet helpt dan kom ik met liefde een keer een verfrollertje met je mee pakken, gezellig! Dan stop ik voor die situatie wel een kussen onder mijn trui voor het “meebeleef-gevoel”, kun je lachen. ? Xx

  2. Mammalien zegt:

    Heerlijk, die tijd! Geniet van je buik.

    Nesteldrang, had ik ook. Ik moest van mezelf op de dag voor de bevalling (zo bleek) terwijl ik amper meer lopen kon een babyborsteltje gaan kopen. Want Anders… (Wist ik veel, al had hij veel haar, dat hoef je echt niet te borstelen die eerste tijd…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge