Vandaag ben ik 40 weken zwanger. “Kom er maar uit hoor lief kindje, je bent van harte welkom!”

40 weken (3)

Dinsdag dacht ik even dat het misschien wel begonnen was, ik dacht dat ik vruchtwater verloor. Mijn man stond meteen klaar om van alles te gaan regelen. We hadden die ochtend ook een afspraak bij de verloskundige en ik belde even van te voren voor advies.
“Kom maar gewoon naar je afspraak, dan kijken we even hoe het ervoor staat.”
Met mijn harde buik kon ik niet autorijden en mijn man heeft geen rijbewijs, dus werd mijn vader ingeschakeld. Helaas, het was loos alarm.
Alles is klaar, er hangt nu zelfs een mooie lamp op de babykamer. Dat was het laatste wat we nog wilden hebben. Ik weet niet zo goed nog wat ik moet doen met mijn tijd. Graag had ik wat meer geschreven aan het kinderboek waar ik al een paar jaar mee bezig ben, maar ik kan mijn hoofd er niet goed naar zetten. Het is nu echt afwachten. Er zijn totaal nog geen tekenen dat het kindje er uit wil komen, ook het vals alarm was geen indicatie. Ik voel me ook weer veel fitter dan vorige week en beweeg zelfs soepeler dan een paar dagen terug. Alleen heb ik meer last van harde buiken. We zullen nog maar even afwachten.

Het weer is gelukkig heerlijk en ik geniet van de zomer. Gisteren haalde een vriendin me op om lekker met haar en haar kinderen naar het meer te gaan. Ik heb echt zitten te genieten. Ik bleef bij het picknickkleed en gaf haar jongste de fles, terwijl zij iets verderop met haar oudste door de waterlijn liep. Wat een heerlijk gevoel. Zo’n tevreden kindje op schoot in de schaduw onder de bomen, zacht warm briesje en de geur van zonnebrandcrème en water. Ik luisterde naar de spelende kinderen op het strandje en fantaseerde hoe ik zelf over een jaar of twee met ons meisje naar de waterlijn zou lopen.

En dan kijk ik weer naar mijn mooie ronde buik waar ik zo trots op ben. “Kom maar lief kindje, je bent van harte welkom!”

7 Comments on 40 weken zwanger

 1. Ellen zegt:

  Wat een spannende tijd! Geniet van wat komen gaat, het is zo bijzonder!

 2. kim Ekiz zegt:

  Oooh je bent dus nog niet bevallen. Nog even geduld, straks krijgen jullie je mooiste cadeau. Succes alvast.

  Groetjes van Kim

 3. Koosje zegt:

  Ha Margriet, je bent nog lekker relaxt! Dat is een goed teken…

  Grt Koosje

 4. Mammalien zegt:

  Spannend!! Kan niet lang meer duren nu.

 5. Dewi zegt:

  Spannend Magriet! Nog eventjes volhouden! Kan niet lang meer duren;))

 6. Nina zegt:

  Wat spannend voor jullie! Succes met de allerlaatste loodjes, ik houd je blog in de gaten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge