Vandaag is Annebel 4 maanden oud. Wat is ze toch een heerlijk meisje en wat geniet ik van haar.

fotos-8-december-5

Annebel groeit nog steeds als kool, al gaat het nu wat minder hard dan een paar weken geleden. Ze zit in maatje 68, behoorlijk groot voor een kindje van 4 maanden. In het begin was ik een beetje onzeker over haar groei. Maar het consultatiebureau stelde me gerust dat het helemaal niet erg is als ze wat groter en molliger is dan het gemiddelde, dat komt allemaal goed als ze gaat lopen. En sindsdien geniet ik juist van die heerlijke mollige beentjes en schattige bolle wangetjes. Ze is zo’n heerlijk knuffelbeertje. 

Pas rolde ze om van haar buik naar haar rug. Ze deed het een paar keer achter elkaar en ook de dag erna lukte het zonder problemen. Nu heeft ze dat al ruim een week niet meer gedaan. Het lijkt wel of ze vergeten is hoe het ook al weer moest. Ze heeft dat met meer dingen. Soms maakt ze de hele dag prachtige geluidjes en klankcombinaties en dan is ze weer een paar dagen vrij stil. Ze blaast wel vaak belletjes, ligt regelmatig te kwijlen en spettert met haar tong tussen haar lippen. Kruipen en rollen probeert ze uit alle macht. Dan gaan haar beentjes wild heen en weer of kromt ze haar lijfje als een rupsje. Ik leg haar dan wel eens met haar voetjes bloot op de vloer, zodat ze meer grip heeft en dan lukt het haar om een paar centimeter naar voren te komen. Daar moet ze zich wel flink boos voor maken en echt kruipen is het nog lang niet, meer een soort ongecontroleerd buikschuiven. Ik verwacht dat ze binnenkort wel een keertje van haar rug naar haar buik rolt, ze is er steeds bijna.

Ook met mij gaat het erg goed. Ik ben al een tijdje weer aan het werk. Dat gaat best goed, maar toen Annebel heel hard gelachen had en ik dat had gemist omdat ik op mijn werk was, moest ik wel even slikken. Weer werken was wel even wennen. Ik heb het geluk dat mijn vervangster nog extra uren heeft tot eind december. Zo kon ik met halve dagen beginnen en doe ik voornamelijk de werkzaamheden waar ik zin in heb of die goed zijn om weer op te pakken. Dat is erg prettig, want het werk kost me nu al behoorlijk wat energie. Vooral op dagen dat ik veel overleg en vergaderingen heb, dan bonst mijn hoofd van alle informatie die op me af komt en lukt het me niet altijd om alles te onthouden. Het lijkt wel alsof mijn brein een heel ander tempo heeft gekregen. Wat misschien niet zo gek is na 4 maanden verlof. Ik vond het ook wel prettig dat Renso voornamelijk in het weekend moet werken. Annebel is gewoon thuis bij haar papa als ik aan het werk ben. Ik vind het fijn dat ze nog niet naar een kinderdagverblijf hoeft, dat geeft mij rust en ik denk dat het voor haar ook wel fijn is om nog een tijdje alleen bij papa of mama te zijn. Als ze straks wat ouder is, dan wil ik wel dat ze voor haar sociale ontwikkeling naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal gaat, maar nu liever nog even niet.

Ik geef nog twee keer per dag borstvoeding. De andere drie keren per dag krijgt ze kunstvoeding. Dat is goed te doen. Ik heb nauwelijks nog last van D-MER en ik hoef niet op het werk te kolven. Vandaag kreeg Annebel voor het eerst een hapje banaan. Dat vond ze wel lekker denk ik. Ze zat er tevreden op te smakken en haar mondje ging al open toen ze de lepel voor de derde keer naar haar toe zag komen. Over een paar dagen gaan we wortel proberen.

We gebruiken nog steeds de wasbare luiers. Af en toe lekken ze een beetje door, maar het is al minder geworden sinds we een milder wasmiddel gingen gebruiken. Op tijd verschonen helpt natuurlijk ook. ’s Nachts krijgt Annebel nog wel een wegwerpluier. Als we niet achterlopen met de was, dan hebben we maar één wegwerpluier per dag nodig, die van ’s nachts dus. Soms gaat ze wat sneller door haar wasbare luiers heen, als ze door hebben gelekt of wanneer ze erg vies zijn geworden. Dan zijn de wasbare luiers nog niet droog op het moment dat ze een nieuwe nodig heeft, en moet er toch een wegwerpluier aan te pas komen. Gelukkig hebben we speciale containers in onze woonplaats, daar kan je de luiers in doen, dan komen ze in ieder geval niet op de vuilnisbelt terecht. Als we naar de volgende maat wasbare luiers gaan, dan krijgt ze ook een speciale wasbare nachtluier.

4 Comments on Annebel 4 maanden

 1. Tamarah zegt:

  Wat leuk om een update over je dochter te lezen. En wat fijn dat ze nog niet naar een kdv of gastouder o.i.d. gaat. Dat lijkt me heerlijk. Ik ben nu bijna 5 maanden bij huis en moet volgende week maandag weer beginnen. Dat zal ook erg wennen zijn.. Ik moet er nog niet aan denken eerlijk gezegd. Ik ben ook bang veel te moeten missen van mijn zoon die wel 3 dagen per week naar het kdv gaat. Erg moeilijk maar ja misschien ook wel goed om weer wat ritme en regelmaat te krijgen. Spannend vind ik het wel. En wat leuk dat Annebel fruithapjes krijgt en rolt. Een kindje ontwikkeld zich al zo snel vind ik. Geniet ervan en succes met werken.

 2. Sheila zegt:

  Wat fijn dat ze nog niet naar een opvang hoeft. Ik heb dat ook niet nodig gehad en dat is toch een luxe. Pas toen hij bijna 2 was, zijn we er wel mee begonnen.

  Leuk om te lezen dat kindjes zo kunnen verschillen van de kledingmaten. Je hebt dan wel een standaard tabelletje, maar die van mij past daar ook niet in. Hij is nu 2 en 1 maand en draagt maatje 74/80. Ik had hem met O&N zelfs nog een blouse aangedaan in maat 68!

  • Margriet met de Paplepel zegt:

   Zo wat een verschil! Grappig he. Nadeel met grote kinderen is dat anderen vaak veel meer van ze verwachten dan ze aankunnen en bij kleine kinderen juist andersom. Maar het kan allemaal nog alle kanten op. Misschien krijgt die van jou nog een groeispurt en blijft onze kleine reus wel even een tijdje hangen op dezelfde lengte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge