Een tijdje terug liet ik de muurschildering zien. Nu mogen jullie dan eindelijk de rest van de babykamer zien. Op een leuke lamp voor aan het plafond na, is het helemaal af.

Babykamer (2)

De commode is van mijn zus geweest. Mijn beide neefjes hebben hierop gelegen. Toen was de commode nog oranje, ik schilderde hem groen. De groene knopjes zaten er al wel op. Ook de plank erboven hoort bij de set en is van mijn zus geweest. Die was oorspronkelijk rood. In de mand zitten mijn eigen knuffels van toen ik zelf klein was.

Babykamer (6)

De speelgoedkist is van mijn vader geweest. Hij vond hem aan de straat toen hij een jaar of 15 was. Het ding zat vol beestjes en mocht het huis niet in van zijn moeder. Na een flinke opknapbeurt met ammoniak en zwarte beits mocht hij hem dan toch houden. Mijn zussen en ik hebben allemaal deze kist als speelgoedkist op de kamer gehad en uiteindelijk is hij bij mij gebleven. Ik wilde hem bruin schilderen, zoals de plank en de kozijnen, maar toen ik thuis kwam, had mijn man hem groen geschilderd. Wat eigenlijk veel leuker is. Ook zette Renso wieltjes onder de kist, erg handig.
De stoel naast de boekenkast is van een vriendin geweest. Hij was eerst lichtblauw. Ik vond hem erg goed passen bij de stijl van de andere meubels.

Babykamer (9)

Het bedje en de muurschildering hadden jullie natuurlijk al gezien. Het bedje hoort ook bij de set van mijn zus en was al groen. Helaas week de tint net een beetje af en moest ik hem toch schilderen. In het bedje ligt een lakentje dat ik zelf maakte met een wit dekentje dat ik ook zelf maakte. Daarnaast maakte ik ook nog een bruin lakentje en dekentje. Nou stelt dat natuurlijk niet veel voor, alleen even een lap op maat knippen en omzomen.

Babykamer (4)

Behalve de mooie muurschildering, kreeg ik van mijn moeder ook nog deze prachtige set bosdiertjes die ze zelf heeft geschilderd. Ze zijn zo schattig!

Babykamer (15)

Het konijntje is mijn favoriet. De boekenkast hadden we al. En de mammoetknuffel kocht ik een paar jaar geleden voor Renso toen hij zijn schouder had gebroken en in het ziekenhuis lag.

Babykamer (3)

De kamer heeft een hele fijne inbouwkast met genoeg ruimte voor kleertjes, kratjes met speelgoed en het badje. Aan de kapstok hangt al een groen badjasje. Ook van mijn neefjes geweest. Ons kindje kan het nog lang niet aan, want het is maat 74, maar ik vond het zo leuk om hem op te hangen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen. Hebben jullie zelf ook veel tweedehands meubeltjes of kochten jullie alles nieuw?

9 Comments on Babykamer onthulling

 1. Ellen zegt:

  Wat een vrolijke kamer! En de schilderijtjes van de moeder passen er perfect bij!

 2. Nina zegt:

  Wat is het leuk geworden! Ik heb ook dingen van mijn zus overgenomen, zoals de kinderwagen en maxi cosi. Verder vrijwel alles nieuw, want onze smaak komt niet erg overeen. Ik denk na het zien van het kamertje nu echt: O, was ik nu maar zo handig, want dat ben ik totaal niet!

 3. Kimberley zegt:

  Echt heel vrolijk! Ik vind dat boompje op de muur echt heel leuk. Hier is alles lichtgrijs met zacht beige, wit en hout (met hier en dar zacht blauw). Ik durfde niet zo fel, noem me maar een mietje 😛

 4. sunny mamas zegt:

  Wat ontzettend leuk gedaan zeg, die babykamer! Ik vind dat echt zo veel leuker om tweedehands meubeltjes op elkaar af te stemmen door ze te schilderen in dezelfde kleur dan alles nieuw te kopen. Daar zit zo veel meer bezieling, warmte en creativiteit in…
  Heerlijk kamertje om als kind in terecht te komen!

 5. Ellis zegt:

  Wat leuk gedaan en mooi dat er dingetjes in staan die iets betekenen, zoals de kist bijvoorbeeld.
  Voor mijn oudste dochter hadden we een nieuwe babykamer. Nu heeft mijn zoontje deze meubeltjes. We kregen de kamer van mijn oma toen. Als ik het nu zelf moest doen dan kocht ik geen nieuw kamertje maar 2e hands en zelf oppimpen, super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge