Wat een verassing. Kreeg ik zomaar een cadeautje van mijn man met Moederdag, omdat ik bijna moeder ben. Het weer wordt steeds beter en ik heb qua positiemode voornamelijk longsleeves en sleeveless. Dus kon ik wel een T-shirtje gebruiken. Deze zocht mijn man voor mij uit. Zo lief!

Moederdag (1)

Vrijdag gingen we naar de verloskundige. Alles zag er weer prima uit. Bloeddruk prima, hartslag prima, gewicht prima en zo ook de grote van mijn buik.
“De volgende keer gaan we het over het bevallingsplan hebben,” zei de verloskundige. Ze draaide haar beeldscherm en liet ons een webpagina zien waar we alvast wat informatie zouden kunnen vinden.
Ik knikte, maar zag de helft al niet meer. Ik kreeg het vreselijk benauwd en voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken.
“Sorry, maar ik voel me niet zo goed,” stamelde ik.
“Wil je gaan liggen?” vroeg de verloskundige en gebaarde naar de onderzoekstafel.
“Ja,” zei ik en ging op de vloer liggen.
Renso boog zich bezorgd over me heen. “Gaat het?”
Langzaam zag ik de wereld weer wat helderder, al voelde ik me nog steeds beroerd.
“Heb je dat vaker?” vroeg de verloskundige.
“In mijn tienertijd, tijdens de gym of als ik menstrueerde,” antwoordde ik. En tijdens de E.H.B.O.-lessen als het teveel over bloed en pijn ging, dan ging ik ook nog wel eens onderuit. Zou het daar soms mee te maken hebben gehad? Omdat ze over de bevalling sprak? Misschien een combinatie van het vooruitzicht op de bevalling plus wat zuurstof tekort. Ik voelde me tenslotte in de wachtkamer al duizelig, wat ik toen ook tegen Renso had gezegd.
De verloskundige bracht ons naar een lege spreekkamer om bij te komen. De assistente bracht me bouillon. Na een tijdje ging het iets beter en zijn we naar buiten gegaan. Daar ging het al snel veel beter, de frisse lucht deed me goed.

Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft. Flauwvallen is geen pretje. Gelukkig voel ik het meestal op tijd aankomen en blijft het bij duizelingen en vlekken zien, maar ik voelde me nogal stom zo op de vloer van de spreekkamer.

4 Comments on Bijna-moederdag en bijna flauwvallen

 1. Koosje zegt:

  Wat n moii bijna moederdagshirtje!

  Op werk voldoende bhv-ers!

 2. Dat lijkt me inderdaad best even een schrik. Goed dat je het wel voelt aankomen.

 3. Ellis zegt:

  Wat een lief moederdagcadeautje!
  En dat flauwvallen….Ja helaas herken ik dat vanuit de zwangerschappen. Bij mijn oudste gebeurde het 2 keer. En bij de jongste gebeurde het 1x maar was mijn bloeddruk steeds te laag waardoor ik me de hele dag moe, zweverig en draaierig voelde waardoor ik vaak dacht o jee, zometeen ga ik. Gelukkig hielp de bouillon 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge