Van mijn zus en mijn vriendin kreeg ik een hele stapel kleertjes voor ons komende kindje. We wisten toen nog niet of het een jongetje of een meisje zou worden en mijn zus en vriendin hebben allebei twee jongens. Dit weekend kiepte ik de twee dozen vol kleding om en ging sorteren. Sommige kleertjes waren prima voor een meisje en sommige kleertjes gingen meteen op de jongensstapel. Ik hield wat kleertjes over die best voor een meisje konden, maar toch wat meer naar jongenskleding neigden.

van jongenskleren naar meisjeskleren (4)

Bij de Action kocht ik strijkfiguurtjes, €0,99 per pakje en wat vilt. Ik had nog een roze veter, wat lintjes, knoopjes en zilveren strijkfolie.

van jongenskleren naar meisjeskleren (9)

Van de lintjes maakte ik strikjes die ik met naald en draad op de kleding zette, de veter gebruikte ik als ceintuur en van de zilveren strijkfolie knipte ik hartjes. Daarna moest er een hoop gestreken worden. De meeste figuurtjes plakten goed. Ik heb bij twee figuurtjes een klein beetje textiellijm moeten gebruiken.  Van het vilt knipte ik ook een hartje dat ik met de textiellijm vast zette. Hier is het resultaat.

van jongenskleren naar meisjeskleren (11)
van jongenskleren naar meisjeskleren (14)
van jongenskleren naar meisjeskleren (17)

5 Comments on D.I.Y. van jongenskleding naar meisjeskleding

 1. Nathalie zegt:

  Wat een verandering! Je zou haast niet zeggen dat het jongenskleertjes zijn geweest. Heel leuk!

 2. saskia zegt:

  Wat leuk en creatief zeg! Echt super gedaan, je zou niet zeggen dat het eigenlijk kleding voor jongens geweest zou zijn.

 3. Marianne zegt:

  Geweldige vondst Margriet. Heel creatief EN inventief!

 4. Ellis zegt:

  Nou jaaaa!! Helemaal leuk! Echt, ik heb met verbazing gekeken! Super idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge