Voor mijn verjaardag kreeg ik een DIY pakket voor een gipsafdruk van mijn buik. In week 37 van mijn zwangerschap besloten we ons eraan te wagen.

gipdafdruk-buik-2

Op een krukje in de bijkeuken, pakte mijn man mijn buik in met de gipsstroken. Dit was hilarisch en erg gezellig om te doen. De natte gipsstroken kriebelden een beetje en er moest snel gewerkt worden. We hadden een zeil op de grond gelegd en oude kleding aangetrokken. Dat was maar goed ook, want het wordt best een kliederboel.

Toen de gipsafdruk droog begon te worden, kon hij van mijn buik. Daarna had hij nog een dagje nodig om verder te drogen. Op internet had ik prachtige gipsbuiken gezien en ik dacht dat ik met wat schuurwerk de mijne ook zo mooi en glad kon krijgen. Helaas pindakaas. Zoals je op de foto ziet, is de structuur van de gipsstroken nog goed zichtbaar. Ook de randen van de gipsafdruk bleven rafelen. Met schuren loste ik het niet op. De buik werd wel wat egaler, maar helemaal weg kreeg ik het niet. Misschien als we tijdens het plakken van de gipsstroken alles nog iets beter glad hadden gestreken, dat het resultaat net wat beter was geworden.

Daarna heb ik de afdruk geschilderd. Hij zou zo aan de muur kunnen of ergens anders neergelegd of opgehangen, maar ik vind dat een beetje gek. Dus besloot ik de buik te gebruiken voor een grappige foto van Annebel. Nog geen week oud paste ze nog net in de afdruk.

gipdafdruk-buik-1

4 Comments on DIY gipsafdruk buik

  1. Ellen zegt:

    Maar dat is ook een heel leuk idee. Gek h√® dat zo’n klein mensje in je buik hebt gezeten als je dit zo ziet.

    • Margriet zegt:

      Ja dat is echt heel vreemd. Ik heb soms echt het gevoel dat dit een ander mensje is dan dat in mijn buik zat. In mijn buik was het misschien nog niet helemaal echt met ienie mini vingertjes en teentjes.

  2. Wat een mooie foto! Bijzonder dat ze er nog in past zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge