Drie films over moederschap. Ik keek de eerste twee tijdens mijn zwangerschap, misschien niet het slimste moment… Tranen met tuiten.

17-girls

17 Girls (17 Filles)
Deze Franse film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Camille wordt per ongeluk zwanger en haalt 16 vriendinnen over om samen zwanger te worden en daarna met zijn allen de kinderen op te voeden, zonder de vaders. De film volgt de meisjes die zelf eigenlijk nog half kinderen zijn in hun zwangerschap. Ik heb de film met verbazing en een brok in mijn keel bekeken.

room

Room
Een jongetje wordt samen met zijn moeder vastgehouden in een klein schuurtje. Hij groeit op zonder de buitenwereld te hebben gezien. De film is hartverscheurend. Ik heb bijna de hele film zitten huilen. Maar wat een prachtig acteerwerk! Vooral het inlevingsvermogen van het jongetje is ongelofelijk. Ik vond het ook fijn dat de film verder gaat waar andere films eindigen. Het is een absolute aanrader, maar alleen als je even stevig wilt janken.

tallulah

Tallulah (Netflix film)
Tallulah woont met haar vriendje in een volkswagenbusje. Op een ochtend wordt ze wakker en is haar vriendje vertrokken, terug naar zijn moeder die hij al jaren niet heeft gezien. Tallulah heeft geen geld en komt per ongeluk in een situatie terecht waarbij ze wat geld kan verdienen door op een kindje te passen. Uit een plots gevoel van verantwoordelijkheid en medeleven kidnapt ze het peutertje. Het is niet haar intentie maar ze zet wel door. Ze gaat vervolgens naar de moeder van haar vriendje en maakt haar wijs dat het peutertje haar kleindochter is. Deze film is niet zo zwaar als de andere twee aanraders, maar ook zeker een tranentrekker.

1 Comment on Filmtips

  1. Tallulah heb ik ook gezien, dat vond ik een prachtige film! Die andere twee ken ik nog niet. Intrigerend verhaal,die eerste, zeker als het een waargebeurd verhaal is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge