Ik hoefde er niet lang over na te denken. De geboortekaartjes moesten gemaakt worden door mijn vriendin Inge van Windward Made. Zij had ook onze trouwkaarten gemaakt en ik wilde iets in dezelfde trant. Paardenbloemen, als symbool voor een wens die uitkomt. Want dat is onze Annebel. Een wens die uitkomt, een droom waar we best wel even op hebben moeten wachten.

geboortjekaartje_voor

We hadden al een duidelijke top drie aan jongensnamen op het moment van de twintig-weken-echo. Maar meisjesnamen hadden we nog niet. De eerste naam die mijn man noemde zonder dat hij een grapje maakte was Annebel. Ik vond het meteen een mooie naam, maar ik twijfelde nog. Lijstjes werden gemaakt. Namenboeken werden doorgespit en uiteindelijk hadden we zo’n vijftig namen die we ook  wel mooi vonden. We schreven de namen op post-its en plakten ze op de binnenkant van de slaapkamerdeur. Om en om mochten we namen weghalen. Bij geen enkele naam had ik het gevoel dat het hem echt was, alleen Annebel en Hilde kwamen steeds weer terug in mijn gedachten. Uiteindelijk hadden Renso en ik allebei een top vijf en daarvan kwam alleen Annebel overeen. Nog even twijfelden we over Annabel (met een ‘a’) en Annebelle. Annabel heeft een Schotse oorsprong en Annebelle een Franse. Annebel is Nederlands. We wilden graag een Nederlandse naam en vonden de klank het mooiste van de drie varianten. We weten dat veel mensen het waarschijnlijk fout zullen schrijven, omdat Annabel nou eenmaal vaker voorkomt, maar ach Renso wordt ook vaak met een ‘z’ geschreven en bij Margriet laten ze vaak de eerste ‘r’ weg. We zijn eraan gewend. 

Het design van het geboortekaartje is met de hand geschilderd en ook de paardenbloemen zijn met de hand getekend. Daarna digitaal gemaakt tot dit prachtige kaartje. Wij zijn er heel blij mee. Aan de binnenkant staat een gedichtje dat mijn man heeft geschreven:
Als je de pluizen weg kan blazen,
zullen je wensen uit gaan komen.
Heel hard bliezen wij, nu ben je daar,
een prachtig mensenkindje van onze wensen en dromen.

Inge maakt normaal gesproken geen geboorte- of trouwkaarten. Ze maakt prachtige prints, geschilderd of gestempeld die ze ook op sjaals drukt van biologisch linnen. Je kan haar prints en sjaals kopen in haar webshop. Ik ben erg enthousiast over haar werk en maak dan ook meteen gebruik van dit moment om schaamteloos reclame voor haar te maken. Haar designs zijn geïnspireerd door de natuur en worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Oh en had ik al gezegd dat ze prachtig zijn? Wel? Oh nou dan hierbij nog een keer! Nog niet overtuigd om een kijkje te nemen op haar site? Dan hier twee foto’s om je over te halen.

art_print_stamped_ferns-630x630

windwardmade_scarves

2 Comments on Geboortekaartjes, naamkeuze en Windward Made

  1. Koosje zegt:

    Mooi en lief kaartje!

  2. sunny mamas zegt:

    Wat een mooi kaartje. Het schittert in eenvoud. Daar houd ik van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge