Vol goede moed tilde ik mijn been hoog in de lucht. Ik had al een paar weken niet gesport, omdat ik me in het eerste trimester niet fit genoeg voelde. Nu deed ik mee met een bodypump les. Auw, dat deed toch iets meer pijn dan ik had gedacht. De afgelopen tijd had ik regelmatig krampen en steken in mijn onderbuik gehad. Bandenpijn, dacht ik. Maar de laatste week centreerde de pijn zich toch echt op één plek en waren het geen krampjes meer, maar felle steken. Misschien toch even naar de dokter.

Blaasontsteking zwanger

Blaasontsteking.
Ik liep er dus al een paar weken mee rond zonder er last van te hebben, de normale symptomen (koorts, branderig gevoel, pijn tijdens het plassen, heel vaak kleine beetjes plassen) had ik allemaal niet gehad.
“Dat komt door de zwangerschap, die onderdrukt sommige symptomen,” legde de huisarts uit.
Nou ja dan maar aan de antibiotica en de cranberry sap. Ik was er niet heel blij mee dat ik medicijnen moest gaan gebruiken tijdens de zwangerschap, maar het zou volgens de huisarts geen kwaad kunnen. De steken nemen langzaam af, maar ik moet nu wel om de haverklap naar het toilet, dat is minder leuk.

Vrijdag ging ik met een vriendin tapas eten. Heel eigenwijs dacht ik dat ik zelf wel wist wat ik wel en niet van de kaart mocht eten. Vis, geen rauwe vis en geen roofvis. Gerookte botervis, dat mocht vast. Bij een tweede gerechtje vroeg ik de serveerster toch om advies.
“Oh maar we hebben wel een kaart voor  als je zwanger bent.”
En ja hoor, de gerookte botervis stond daarop doorgestreept. Gerookte vis mag je namelijk helemaal niet eten omdat dat niet door en door verhit is en daarna nog een aantal dagen in de koeling wordt bewaard, waardoor schadelijke bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Nou is de kans dat je besmet raakt gelukkig heel klein, maar stiekem was ik nu toch wel een beetje blij met de antibiotica voor de blaasontsteking, misschien doodde het meteen ook de bacteriën die ik misschien binnen had gekregen.

3 Comments on Geen bandenpijn maar blaasontsteking

 1. sunny mama zegt:

  Wat bijzonder, een restaurant dat een aparte kaart heeft voor vrouwen die zwanger zijn. Helemaal top, vind ik dat!
  Hoop dat de blaasontsteking inmiddels over is. Sterkte!

 2. Ellis zegt:

  Oh balen van de blaasontsteking en de klachten die je ervan hebt en van de kuur natuurlijk. Maar gaat vast helemaal goed komen. Hopelijk ben je er snel weer vanaf.
  Jaaaa…dat eten tijdens de zwangerschap…Ik wist het van gerookte producten. Maar er waren tijdens mijn 2e zwangerschap ook dingen die ik niet wist. Zo at ik tijdens de eerste zwangerschap gewoon cervelaat worst. Nou, 6 jaar later, tijdens de 2e zwangerschap las ik opeens overal dat je dat dus niet mag eten. Ik nam het eigenlijk met een korreltje zout maar heb het voor de zekerheid toch maar niet gegeten hihi. Zo gaat dan dus.
  De kans dat je iets krijgt erdoor, of je baby, is inderdaad heel klein dus ook dat komt goed.
  Beterschap!x

  • Margriet zegt:

   Dank je wel. Ja de kans op besmetting is erg klein. Voor mij is het gevaar van besmetting met toxoplasmose (krijg je van rauw vlees, vieze aarde en kattenpoep) nog kleiner, omdat ik bijna heel mijn leven katten heb gehad. Waarschijnlijk heb ik die besmetting al eens gehad, en dan wordt je er immuun voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge