Opeens zag ik op twitter dat Ellen van the Fabulous Life of Ellen mij had genomineerd voor de Liebster Award. Wat een leuke verrassing en ik voel me echt vereerd.

downloadDe Liebster Award is een virtuele prijs en bedoeld om waardering uit te spreken voor een blogger. Deze blogger doet dat vervolgens ook weer voor een ander en zo krijg je een keten van waardering en leer je allemaal leuke bloggers kennen. De award komt oorspronkelijk uit Duitsland en wordt nu wereldwijd uitgereikt.
Het is misschien niet helemaal in de stijl van mijn blog, maar ik wilde toch graag de vragen van Ellen beantwoorden.

De regels:
1. Bedank en link naar de persoon/ blog die je genomineerd heeft
2. Beantwoord de vragen die je krijgt van degene die je genomineerd heeft
3. Nomineer andere bloggers en link deze in je bericht
4. Stel iedere genomineerde op de hoogte van de nominatie

Ellen stelde me de volgende vragen:

Omschrijf je blog in 3 woorden
Kinderen, opvoeding, persoonlijk.

Wat is het beste artikel dat je ooit hebt geschreven?
Afgaande op Google Analytics is mijn meest bekeken artikel de onthulling van de babykamer. Maar als ik zelf moet kiezen heeft het veel in mijzelf losgemaakt om mijn persoonlijke stukken over onze kinderwens te schrijven.

Wat levert bloggen jou persoonlijk op?
Het is een platform voor mij om ervaringen vanuit mijn werk en mijn zwangerschap te delen en te lezen over de ervaringen van andere opvoeders en zwangere vrouwen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en hoop dat anderen er ook plezier aan beleven.

Waar heb je vandaag om gelachen?
Nu ik zwanger ben kan ik om de stomste dingen een lachbui krijgen waar ik niet meer uit kom tot ik moet huilen van het lachen. Vandaag moest ik lachen om de saus die overbleef op mijn bord. Ik pak vaak teveel saus en heb dan altijd nog een klodder op mijn bord aan het eind van de maaltijd. Op de een of andere manier vond ik dat hilarisch vandaag.

Wie heb je al te lang niet meer gezien?
Mijn ouders. Ik heb ze vliegensvlug even gezien tijdens de musicalavond van mijn nichtje, maar ze zijn op vakantie geweest waardoor ik ze wat minder heb gezien de laatste tijd. Misschien komt het door de zwangerschap, maar ik heb veel behoefte aan contact met mijn moeder.

Wat is jouw favoriete bezigheid in je vrije tijd?
Oei, dat zijn er nogal veel. Toch heb ik ook van die momenten dat ik nergens zin in heb. Maar meestal kan ik me goed vermaken met spulletjes naaien, knutselen, schrijven, bloggen, lezen, series kijken, thee drinken, bakken en met mijn man of vriendinnen iets gezelligs gaan doen.

Wat is je favoriete gerecht?
Dat verandert nog wel eens. Zalm in een broccoli-roomsaus met pasta, zelfgemaakte pizza, of uh… hmmm geroosterde pompoen en pastinaak.

Welk boek las je het laatst?
Ik las vandaag nog ‘het Familieportret’ van Jenna Blum. Eigenlijk niet mijn genre, ik hou helemaal niet zo van verhalen die zich in de tweede wereldoorlog afspelen, maar het is toch wel aangrijpend. Ik heb het mijn moeder ooit cadeau gedaan en zij gaf het te leen, zodat ik het zelf kon lezen. Het heeft lang in mijn kast gestaan en het duurde even voor ik me ertoe kon zetten het te lezen.

Wie is jouw held?
Mijn man, is dat niet cliché? Hij weet mij altijd tot de aarde te roepen als ik me ergens veel te druk over maakt. Maakt me aan het lachen en kalmeert me.

Als je overal ter wereld mocht wonen en geld speelt geen rol, waar zou jouw huis dan staan en hoe ziet het eruit?
Hmm, als afstand tot familie ook geen rol zou spelen zou ik wel in Canada of Scandinavië willen wonen, maar dat staat niet in de vraag, dus dan zou ik graag in de buurt blijven van vrienden en familie en ergens in Nederland een beetje meer achteraf willen wonen. Een mooi huis ergens in de bossen van Brabant of Drenthe. Een huis in een boom, of een knus sprookjesachtig huis. Ik hoef geen groot huis, liever een cottage.

Ik nomineer hierbij:
Romy van Dochterlief
Dewi van Firma Mama
Noraly van More Please!

Vragen voor jullie zijn:
– Waar gaat je blog over?
– Waarom blog je?
– Waar haal je inspiratie vandaan voor je blog?
– Wat is je favoriete jeugdfilm?
– Wat is je beste opvoedtip?
– Wat was vroeger je lievelingsspeelgoed?
– Wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in jouw leven?
– Hoe was jij als puber?

Bedankt voor de vragen Ellen, ik hoop dat mijn lezers het leuk vonden eens zo’n totaal ander soort blogbericht op mijn blog te lezen. 

2 Comments on Genomineerd voor de Liebster Award

 1. Ellen zegt:

  Leuk dat je hem hebt overgenomen! Je hebt een leuke invulling gegeven en leuke vragen ook voor de volgende genomineerden. Grappig, ik hou ook erg van zalm, broccoli en pasta. En mooi dat je zoveel moet lachen tijdens je zwangerschap. Er zijn veel mensen die meer tranen laten, maar dit is stukken beter!

  • Margriet met de Paplepel zegt:

   😀
   Ik moet soms ook wel huilen om niets hoor, maar ik lig gelukkig net zo vaak in een deuk om de stomste dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge