In de wijk waar ik woon wordt vandaag voor het derde jaar een Halloweentocht gehouden voor de kinderen. De kinderen trekken verkleed door de wijk en overal waar een kaarsje bij de deur staat, mogen ze aanbellen voor snoep. Wij zijn meestal de enige die ook het huis versieren. Ik vind Halloween een leuke feestdag, ik weet het, het is commercieel en helemaal niet Nederlands, maar toch vind ik het leuk. Het is een beetje spannend en je mag je verkleden, wat wil je nog meer.

Halloween Spookjes Uitdelen

Dit jaar maakte ik spookjes om uit te delen. Het zijn lolly’s met een stukje witte stof eromheen gebonden. Ook maakte ik een mummiepot. Dat deed ik met schilderstape en wiebeloogjes.

Wist je dat:
Halloween is voortgekomen uit het Keltische Samhain? De Kelten vierden het einde van het jaar rond 31 oktober, wanneer de oogst binnen gehaald was en de winter voor de deur stond. Zij geloofden dat de deur naar de onderwereld die dag een stukje open stond. Geesten van familieleden werden uitgenodigd aan een groot feestmaal om de doden te eren. Echter konden er op deze dag ook minder gewenste bezoekers uit de onderwereld ontsnappen. Om zich te weren tegen deze ongenode gasten, verkleedden de mensen zich.

Toen in de negende eeuw de Christenen naar Ierland en Groot-Brittannië kwamen, vermengde het Christendom zich met de Keltische gebruiken. De Christenen vierden rond dezelfde periode Allerheiligen en Allerzielen, twee dagen waarop de overleden heiligen en de overleden zielen werden geëerd.

Bron

7 Comments on Halloween spookjes om uit te delen

 1. Hartstikke leuk! Ik heb dit wel eens als traktatie gemaakt voor school.

 2. Koosje zegt:

  Wat een leuk idee die spookjes Margriet!

 3. Wat leuk bedacht! Vaak hoeft het niet moeilijk te zijn, om toch iets leuks te maken om uit te delen!
  Helaas komen ze hier niet aan de deuren, dus geen Halloween voor ons!

 4. saskia zegt:

  Ik vind die spookjes heel erg leuk! Ga ik onthouden als traktatie. Leuk dat je ook de geschiedenis achter haloween vertelt.

  • Margriet met de Paplepel zegt:

   Zoveel feestdagen hebben een hele andere geschiedenis dan de meeste mensen aannemen. Ik vind dat altijd erg interessant.

 5. Diana zegt:

  Geweldig die schattige spookjes! Ik ga ook eens een poging wagen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge