Gisteren gingen mijn man en ik naar het echocentrum voor de 20 weken echo. Ik ben nu 19 weken zwanger en het gaat allemaal erg goed met mij. Maar of het ook goed ging met ons kindje, daar was ik toch wel zenuwachtig over.

Hoera een meisje (2)

De verloskundige had ons gewaarschuwd. “Weet je zeker dat je de 20 weken echo wilt? Het gebeurt best vaak dat ze iets heel kleins vinden en dan sturen ze je door naar Nijmegen. Over het algemeen betekent dat niets, en laten ze je in Nijmegen weten dat er niets bijzonders aan de hand is, maar je kan er toch wel zenuwachtig van worden.”
Ik wilde toch graag de echo. Als er iets mis was met ons kindje, dan wilde ik dat graag weten. Dan zou ik me in kunnen lezen en me erop voor kunnen bereiden nog voordat het kindje ter wereld zou komen. Daarnaast wilde ik gewoon heel graag ons kindje weer eens zien en was ik stiekem ook wel nieuwsgierig naar het geslacht.

Hoewel ik me voornam om me niet druk te maken en ook niet meteen in paniek te raken als de echoscopiste iets afwijkend zou zien, was ik natuurlijk toch zenuwachtig. Dat begon een paar dagen van te voren. Op de ochtend zelf was ik veel te vroeg wakker en zat nerveus op de bank te wachten tot we mochten gaan.

Tijdens de andere echo’s vond ik het heel bijzonder om ons kindje op de monitor te zien. Nu kon ik er niet zo goed van genieten, ik wilde alleen maar weten of het allemaal wel goed was. En dat was het. Alles zag er perfect uit en het kindje ontwikkelde zich prima. En toen het geslacht. Op de een of andere manier was ik er bijna van overtuigd dat we een jongetje gingen krijgen. Dat kwam misschien omdat met de 12 weken echo, de echoscopiste iets had gezien wat zich misschien zou kunnen gaan ontwikkelen tot een piemeltje. Maar niets was minder waar, we krijgen een meisje! De echoscopiste checkte het voor de zekerheid drie keer en legde ons duidelijk uit waarom ze echt met zekerheid kon vertellen dat het een meisje werd.
“Echt?” vroeg ik nog een keer met tranen in mijn ogen.
“Ja, jullie krijgen een dochter.”
Wij zijn er ontzettend gelukkig mee. Net zo gelukkig als met een jongetje hoor. Nou nog een naam kiezen.

Wisten jullie van te voren al of het een meisje of jongetje werd? En hebben jullie dat toen ook gedeeld?

14 Comments on Hoera een meisje!

 1. Els zegt:

  Hoi Margriet,

  Wat fijn dat alles goed is. En Laura vindt het waarschijnlijk te gek dat ze nog een nichtje krijgt… ?

  Hebben ze bij jullie ook de “hamburger” uitleg gegeven? Daar heb ik bij Anne destijds erg om gelachen.

 2. Nee, ik wist het niet en wilde het ook niet weten.

  • Margriet zegt:

   Sommige vriendinnen van mij willen het ook niet weten, maar de meeste tegenwoordig wel. Ik snap dat het ook leuk is om als verrassing te houden, ik ben niet zo goed met verrassingen.

 3. Koosje zegt:

  Nee, in mijn tijd was dat niet aan de orde.
  Wij noemdrn hem/haar Flans. Bij een meisje was de naam Fleur, bij een jongen Hans. Dat is hij dus geworden, 31 jaar geleden inmiddels!

 4. Sas zegt:

  Wat een fijne update en gefeliciteerd met een meisje!

 5. Nathalie zegt:

  Wij wilden het ook weten. Een meisje is zo leuk!

 6. Nina zegt:

  Dat is inderdaad de spannendste echo, ik snap dat het moeilijk is om dan niet zenuwachtig te zijn. Een meid, hoe leuk is dat! Veel plezier en succes met het kiezen van een naam. Ik denk zelf dat je gevoel je, nadat je misschien een hoop namenlijstjes en -boekjes hebt doorgespit, je vanzelf naar de juiste naam leidt 🙂

 7. Ellis zegt:

  Fijn dat alles goed is met jullie meisje! Gelukkig want het is toch even spannend.
  En een dochter, ook heel leuk!
  Bij mijn dochter dacht ik tot een dag voor de 20 weken echo dat het een jongetje zou zijn. Die dag voor de echo stond ik op de roltrap van de V&D en opeens wist ik zeker: het is een meisje! En ja hoor het was een meisje.
  Bij mijn zoontje wist ik al voordat ik zwanger was dat het een jongetje zou worden. Toen ik zwanger was, was ik er nog meer van overtuigd en ja hoor, een jongetje 🙂

  Geniet er lekker van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge