Hoewel het van mij best nog even had mogen vriezen, dan waren alle griepvirussen en muggen dood gegaan, ben ik toch wel heel blij dat het lente is. De meteorologische lente begon op één maart. In mijn tuin doen de narcissen goed hun best en komen er knoppen aan mijn Japanse kers. Ook zag ik al wat lammetjes in de wei.

Kinderboerderij

Mooi moment om met je kindje naar de kinderboerderij te gaan. Je kan natuurlijk ook nog even een maandje wachten, dan zijn er misschien nog meer jonge diertjes. Deze foto nam ik vorig jaar in april op de kinderboerderij. Neem daarvoor lekker de tijd, voor jouw kindje is alles interessant en er valt zoveel te zien en te vertellen.

Ik kan zelf niet wachten om weer eens te gaan picknicken, daar is het helaas nog een beetje te fris voor, maar een boswandeling is ook heerlijk. Vooral als we kleine paadjes volgen die kris kras door het bos slingeren. Ook in het park is genoeg te zien. Als er een vijver is, zijn er misschien al eenden aan het broeden. Misschien groeien er ook krokussen en narcissen in het park.

Het begint bij mij te kriebelen om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen. Fijn alles fris en opgeruimd in het huis. De was droogt inmiddels ook prima buiten. In de tuin kan al gesnoeid en gezaaid worden. En de viooltjes bij de supermarkt roepen al naar me: “Koop ons! Wij zullen zo mooi staan in jouw tuin!”

Hou jij ook zo van de lente?

5 Comments on Hoera voor de lente!

 1. sunny mama zegt:

  Jaaaa, heerlijk!
  De lente is echt mijn lievelingsseizoen, daar houd ik nog meer van dan van de zomer. Maar euh… het einde van de winter vind ik ook al mooi, hoor. Die houdt namelijk de belofte van de lente in! 😉

 2. Ellis zegt:

  Jaaaa, heerlijk de lente! Het fijnste seizoen. Alles begint weer te bloeien, het wordt lichter en warmer. Ik kom steeds liever buiten. Ik heb gewoon moeite met kou blijkbaar dus ik ben wel blij als het weer iets warmer wordt. Ik voel me vrolijker en zonniger en ik vind de tulpjes in de tuin die uit beginnen te komen heerlijk. Ik kijk elke dag even. Ook de knopjes zie je weer tevoorschijn komen. Heerlijk!

 3. Nathalie zegt:

  Ik ga voor de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge