De eerste helft van de kerstvakantie zit er al bijna op. Nog ruim een week te gaan voordat de kinderen weer naar school gaan. Misschien heb jij kinderen die zich prima zelf kunnen vermaken of misschien zoek je nog een leuk idee om te doen tijdens deze vrije dagen.

kerstvakantie

 

Menukaarten maken
Knutselen met je kind hoeft niet moeilijk te zijn. Met oude doosjes en schaar, papier en wat lijm kan je al de leukste dingen maken. Nu met de kerstdagen kan je misschien met je kind de menukaarten maken voor het kerstdiner of voor de Nieuwjaars brunch. Als ze dan ook echt op tafel komen te staan, maakt dat het extra leuk.

Hutten bouwen
Een paar lakens of kleden en een tafel, wat stoelen of een wasrek en je maakt in een handomdraai een leuke hut. Je kind is er even zoet mee en het is zo’n activiteit die niet altijd zomaar mag, en daarom extra bijzonder. Je kunt de hut aankleden met kussens en knuffels en het leukste is natuurlijk als je op bezoek mag komen en samen wat kan eten en drinken in de hut.

Puzzelen
Eindelijk tijd voor een grote puzzel. Als je de puzzel op een plank of groot stuk karton legt, kan je hem verplaatsen als je de puzzel even weg wel leggen en er later aan verder wilt werken.

Spelletjes spelen
Ik vind het zelf altijd leuk om spelletjes te spelen in de kerstvakantie. Het geeft een gezellige sfeer en er is vaak meer rust voor zoiets. Kwartet, mens-erger-je-niet, ganzenbord of een moderner spelletje. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke spellen te verkrijgen.

Pyamadag
Lekker de hele dag in je pyama mogen blijven. Met een dekentje en een knuffel op de bank, leuke kerstfilm op tv en je pyamadag is helemaal compleet.

Playbackshow
Met mijn vriendinnetjes kon ik een hele dag zoet zijn met het instuderen van dansjes en liedjes. Natuurlijk mochten de verkleedskleren niet ontbreken. Het leukste was als de ouders dan naar het resultaat kwamen kijken als we klaar waren met oefenen.

Naar het bos
Het weer is dit jaar erg zacht, en zelfs als dat niet zo was, is het heel fijn om even naar buiten te kunnen. Je krijgt er nieuwe energie van en ook in de winter is het bos nog steeds heel mooi.

Schaatsen
Veel grote steden hebben een schaatsbaan op het marktplein of in het sportcentrum. Je kan er vaak schaatsten huren, dus je hoeft zelf geen schaatsen te hebben om eens het ijs op te gaan.

Speeltuin in een andere wijk
Uitgekeken op de speeltuin bij jou in de buurt? Ga eens de speeltuin van een andere wijk ontdekken. Het weer is er goed genoeg voor.

Hebben jullie nog leuke plannen voor deze kerstvakantie?

3 Comments on Mam, ik verveel me

  1. Ik ga in ieder geval op oudejaarsdag met mijn dochters uit, en verder doen we het vooral lekker rustig aan.

  2. Diana zegt:

    Menukaarten dat is een leuk idee. De kerst is dan wel al voorbij maar misschien ook eens leuk om de kids dit te laten maken voor een weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge