Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor je moeder of om op je eigen verlanglijstje te zetten? Ik gaf dit boek aan mijn moeder voor haar verjaardag. Het was een succes en ik raad het daarom ook warm aan om met Moederdag cadeau te doen.

Moederdag boekentip

Dit romantische en komische boek las ik in twee avonden uit. Het is vlot geschreven en leest daarom lekker weg. Daarnaast zit het vol humor en is het geschreven vanuit een bijzonder oogpunt. Het boek is in de ik-vorm geschreven en volgt het verhaal van de autistische Don. Je krijgt daardoor een hele realistische en interessante kijk op het leven van deze man. Ik vond het waanzinnig knap hoe de schrijver trouw bleef aan de denkpatronen van de hoofdpersoon en toch een geloofwaardige ontwikkeling in zijn personage wist over te brengen.

Tekst achterflap:
‘De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven, verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook nog op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.’

4 Comments on Moederdag boekentip

  1. Ik vond dit een leuk boek! En grappig ook.

  2. Marianne zegt:

    Soms is het heel spannend om iets cadeau te krijgen waarvan de gever vermoedt dat zij zich voldoende heeft ingeleefd in de ontvanger!!!! Ik was er enorm blij mee en had het dan ook in een mum van tijd uitgelezen. Ik vind het een geweldig boek en kijk nu al uit naar het vervolgboek: Het Rosie effect!

  3. Merel zegt:

    Vervolg schijnt ook erg leuk te zijn.

    Nog een boekentip: dagboek van Hendrik Groen, als je m nog niet gelezen hebt. Heel erg grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge