Op de blog van Dina las ik voor het eerst over Moeders voor Moeders. Niet iedereen kan op een natuurlijke manier zwanger worden of heeft wat minder kans om natuurlijk zwanger te worden. Gelukkig is de wetenschap tegenwoordig heel ver en dat is mooi. Het kan zijn dat de vrouw hormonen moet spuiten of slikken om de kans te vergroten om zwanger te worden. Deze hormonen kunnen niet nagemaakt worden in een laboratorium. Ze moeten gehaald worden uit de urine van zwangere vrouwen.

Moeders voor Moeders

Als je net zwanger bent kan je meedoen met Moeders voor Moeders. Toen ik dit las op de blog van Dina, dacht ik meteen, als ik dat ook kan doen, dan wil ik meedoen. Het is niet moeilijk. Je krijgt een schenkbeker om je urine mee op te vangen en plasticflacons om de urine in te bewaren. Één keer per week zet je de flacons aan de straat. Een busje komt ze ophalen en zet er schone flessen voor terug.

Het is een kleine moeite om andere mensen met kinderwens te kunnen helpen. Na de 16e week van de zwangerschap ben je klaar. Je kan dan niet meer meedoen. Dus je moet je wel op tijd aanmelden, al voor je eerste trimester voorbij is. Al helpen natuurlijk wel alle beetjes, ook als je alleen week 14 en 15 mee kan doen.

Als je je aanmeldt, komt er iemand bij je thuis om alles goed uit te leggen. En krijg je een heel zachte babydoek cadeau.

Moeders voor Moeders zamelt alleen in Nederland urine in. Al sinds 1931. Toen kwam ‘het pismanneke’ met paard en wagen langs de deuren om de flessen te verzamelen.

4 Comments on Moeders voor Moeders

  1. Koosje zegt:

    Daar heb ik 31 jaar geleden ook aan meegedaan… wat leuk !

  2. (o)ma zegt:

    Wat fantastisch dat dit nog steeds zo werkt. Toen ik zwanger werd van Liselotte (1971) ben ik daarmee begonnen en ook bij mijn tweede zwangerschap van Marjolijne in Uden (1973) en bij jou Margriet, (1983) heb ik hieraan mee gewerkt. Ik ben er geweldig trots op dat ook jij hiervan de noodzaak inziet en er aan meedoet.

  3. Ik vind het een mooi initiatief maar heb er zelf eigenlijk nooit aan meegedaan.

  4. Sheila zegt:

    Ik vond het zo vanzelfsprekend om dit te gaan doen! Het is zo’n kleine moeite en je kan een ander er zoveel mee helpen. Goed dat je het op de kaart zet. Hoe meer vrouwen het weten hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge