Welkom op; met de paplepel.
Ik ben Margriet van den Elzen-du Maine; opvoedondersteuner, jeugdwerker en voormalig leerkracht.

Foto's 27 November (2)

Na een paar jaar voor de klas, merkte ik dat ik iets miste in mijn werk. Ik wilde meer bezig zijn met de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Begonnen als vrijwilliger, maar al snel als betaalde kracht, rolde ik het jeugdwerk in. Mijn werkzaamheden als jeugdwerker bestaan uit het organiseren van projecten en activiteiten voor kinderen op sociaal emotioneel vlak, signaleren van problematieken op straat, school en thuis en het delen van zorgen met ouders, school en andere professionals om samen tot een plan te komen. Mijn eerste contractjaar ging snel voorbij en voor ik het wist had ik er een nieuwe functie bij; opvoedondersteuner. Die functie sluit prachtig aan bij het jeugdwerk. Als opvoedondersteuner kom ik bij gezinnen thuis om met hen in gesprek te gaan, tips te geven en ondersteuning te bieden. Daarnaast organiseer ik themabijeenkomsten voor ouders.

Natuurlijk is het mijn werk om ouders vooruit te helpen, maar ik leer ook zoveel van hen! En nu ik zelf moeder ben (sinds 22-08-16) gaat er een nieuwe wereld voor mij open. Stiekem is het allemaal een groot feest. Ik vind het super om verhalen en tips met jullie te delen, maar nog veel leuker om jullie verhaal te horen. Ik hoop je hier nog vaker te zien.

4 Comments on Over mij

 1. Harry zegt:

  Hoi Margriet
  Goed en ondernemend bezig en interactieve mogelijkheden.Daarnaast ontdekte ik jouw veborgen tekentalent…
  www biedt nog meer kansen Ik zal ook ouders tippen… succes en groet Harry

  • Margriet met de Paplepel zegt:

   Hallo Harry,
   Dank je wel. Leuk om te lezen. Het is niet mijn verborgen tekentalent, maar dat van mijn moeder die ik ontzettend dankbaar ben voor haar mooie bijdrage aan de site.
   Groetjes Margriet

 2. Diana zegt:

  Hoi Margriet, Wat mooie beschreven! Mooi wat je doet. Lijkt me een hele waardevolle Functie met veel voldoening. Ik ga je zeker volgen. Groetes Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge