Het is bijna zover. Sinterklaas en zijn Pieten zijn al onderweg. Voor de kinderen die veel moeite hebben met alle stress schreef ik vorig jaar deze tips. Maar als je wel alles uit de kast wilt trekken heb ik hier een aantal leuke activiteiten.

saint-nicholas-1067013_1280
Afbeelding: Pixabay door Keytraxz

Sinterklaasje spelen
Met crêpepapier en knutselspullen maak je gemakkelijk een Pietenmuts of een mijter. Maar ook in de winkels zijn er hele mooie verkleedkleren te koop. Speel met je kind een aantal Sinterklaas gebeurtenissen na. Doe bijvoorbeeld net alsof je je schoentje zet, zing een liedje en doe alsof je gaat slapen. Je kind mag dan verkleed als Piet of Sint een nep cadeautje in je schoen doen. Het naspelen van spannende gebeurtenissen helpt het kind om meer grip op de situatie te krijgen. Ook na 5 december is het goed om nog een tijdje door te spelen, de Sint is misschien wel het land al uit, maar je kind is nog vol op bezig met het verwerken.

Pepernoten bakken
Altijd leuk, lekker en leerzaam, samen bakken met je kind. Pepernoten zijn er ideaal voor. Het is niet moeilijk en je kind kan goed helpen met het kneden van het deeg en het maken van de balletjes. Hier kan je het recept vinden.

Sinterklaasliedjes
Sinterklaasliedjes kan je voor allerlei activiteiten gebruiken die niet perse Sint gerelateerd zijn. Maar door er deze liedjes bij te gebruiken of de activiteit een beetje aan te kleden, kom je al snel in de sinterklaassfeer. Stoelendans bijvoorbeeld, waarbij er steeds één stoel minder klaar staat waar de kinderen omheen dansen. Als de muziek stopt, gaan de kinderen zo snel mogelijk op een stoel zitten. Het kind dat niet snel genoeg was, is af. Dan wordt er weer een stoel weggenomen en spelen de overige kinderen het spel opnieuw.
Je kan Sinterklaasliedjes ook heel leuk raden. Neurie een liedje en laat je kind raden welk liedje het is.
Of zing om de beurt een zin van een sinterklaasliedje.
Stopdans. Als de muziek stopt, staan alle kinderen stil. Als er nog iemand beweegt, is hij of zij af.

Knutselen
Deze activiteit kan natuurlijk niet ontbreken. Er valt altijd heel veel te knutselen rondom Sinterklaas. Maak bijvoorbeeld een stoomboot van een doosje en gebruik een oude rol van keukenpapier als schoorsteen. Pietjes en Sintjes kan je gemakkelijk knutselen van oude wc-rolletjes. Met watjes plak je makkelijk een sinterklaasbaard op een plakwerkje. Of bouw een levensgrote schoorsteen of boot van een hele grote doos, zodat je kind er echt in kan spelen.

Wat doen jullie graag met jullie kinderen rondom Sinterklaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge