Van mijn zus kreeg ik twee autostoeltjes, twee, want ze heeft twee kinderen. Haar kinderen zijn er te groot voor nu. Ik ruilde er eentje met een andere moeder voor een Tripp Trapp stoeltje. De stoel was van blank hout en al intensief gebruikt. Tijd voor een opknapbeurt dus!

Tripp Trapp geschilderd (3)

Allereerst kochten we een kussentje voor in de stoel. We vonden de babyinzet erg duur en hebben ook al een wipstoel, dus besloten we alleen voor het kussentje te gaan. Zodra Annebel kan zitten mag ze in de Tripp Trapp, voorlopig krijgt ze haar hapjes nog even in de wipstoel. 
Met het kussentje ging ik naar de bouwmarkt en probeerde een kleurtje groen te kiezen dat zo dicht mogelijk bij de kleur van de vlinders op het kussen kwam. In eerste instantie wilde ik ook grijs en roze uitkiezen, maar dat werd me iets te prijzig. Ik had nog een restje roze staan dat leek mij een beter idee.

Nadat ik de Tripp Trapp stoel helemaal uit elkaar had gehaald, kon ik gaan schuren en schilderen. Met een kleine lakroller kreeg ik de stoel heel netjes geschilderd. Toen de verf helemaal droog was zette ik de stoel weer in elkaar en ging ik aan de slag met de vlinders. Bij de HEMA heb ik ooit een stempelset gekocht met een vlinder. Ik streek de roze verf dun uit op een plastic bakje en drukte daar voorzichtig de stempel van de HEMA in. En toen kwam het leukste klusje, de vlinders op de stoel stempelen. Als ik niet tevreden was, dan veegde ik de vlinder gewoon weg en plaatste hem opnieuw.
Ik ben erg blij met het resultaat en ik hoop Annebel ook.

Tripp Trapp geschilderd (2)

3 Comments on Tripp Trapp opvrolijken

  1. Koosje zegt:

    Leuk en creatief!

    Groetjes Koosje

  2. Marianne zegt:

    Geweldig knap gedaan, Margriet! En zo creatief. Het kan zo in een vt-wonen blad!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge