Van mijn zus kreeg ik dit mooie boek van Tirza van Schie; ‘versjes van een moeder’. Ik vind het een prachtig boek en raad het absoluut aan.

versjes van een moeder

Om te beginnen ziet het boek er prachtig uit. Zachte kleuren in leuke patronen en mooie sfeervolle foto’s sieren het boek van voor naar achteren.
De versjes zijn geschreven in korte krachtige zinnen. Ze zijn lief en ontroerend, maar ook heel herkenbaar. Waar het ene versje je aan het lachen maakt, springen bij het andere versje de tranen je in de ogen. De simpelste dagelijkse dingen, weet Tirza in een rijm te vangen. En het zijn juist die simpele dagelijkse dingen over liefde, geluk en verdriet die zo dichtbij komen. Dingen die soms aan je neus voorbij gaan als je niet oplet, maar als je even stil staat om te kijken juist het leven zo prachtig maken.

Nog leuker vond ik de verhalen in het boek. Er staan vijf korte verhalen in het boek, anekdotes uit het leven van Tirza en haar kinderen. Ze maken het boek heel persoonlijk en daardoor worden de versjes nog krachtiger.

Tirza is ook te volgen op haar website: Lentezoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge