Hoera! Mijn zwangerschapsverlof is begonnen. Wat zal ik nou toch eens met mijn tijd gaan doen? De babykamer is klaar, de uitzet is compleet en de vluchttas is ingepakt.

Zwangerschapsverlof

Knutselen:
Om de tijd door te komen, kan ik nog wel wat knutselen. Een letterslinger bijvoorbeeld met de naam van ons kindje, zodat we die voor het raam kunnen hangen als ze is geboren.

Kleuren:
Ze hebben van die leuke kleine kleurboekjes voor volwassenen bij de Action. Het is een ontspannen activiteit en je bent er ook best wel even mee bezig. Prima vermaak tijdens mijn zwangerschapsverlof dus.

Naaien:
Alle dekentjes, het boxkleed, de speelgoedtas, de luiertas en dergelijke zijn al af. Ik heb nog stof over waar ik slabbetjes, knuffeldoekjes, knuffels, kussens of kleertjes van zou kunnen maken.

Lezen:
Ik heb nog een hele stapel boeken die ik nog wil lezen of herlezen. Ik merk alleen dat ik er wat minder concentratie voor heb.

Schrijven:
Naast mijn blog hou ik ook een dagboekje bij over mijn zwangerschap. Daar kan ik zeker in de laatste weken vast iedere week wel wat in melden. Daarnaast schrijf ik verhalen. Dat ligt eigenlijk al veel te lang stil, dus een mooi moment om weer op te pakken.

Vakantiefoto’s uitzoeken en inplakken:
De foto’s van de vakanties van 2014 en 2015 staan nog geduldig te wachten op mijn computer. Prima taak voor in mijn verlof, uitzoeken, afdrukken en inplakken maar.

Gipsafdruk maken:
Van mijn zus kreeg ik voor mijn verjaardag een set om een gipsafdruk van mijn buik te maken. Ik wacht ermee tot de buik goed dik is. Ik weet nog niet zo goed hoe ik de gipsafdruk ga decoreren en of ik er wel of niet mijn borsten en hand bij doe.

Enveloppen schrijven:
Mijn vriendin maakt de geboortekaartjes. De envelopjes heb ik al in huis. Het is handig om alle enveloppen al te schrijven voordat het kindje geboren is. Dan ligt het vast klaar en kan het straks met het kaartje zo op de post. Daarnaast denk ik niet dat ik nog veel zin heb in enveloppen schrijven direct na de bevalling.

Bakken:
Het leek mij leuk om cupcakes met muisjes te versieren voor de kraamvisite, in plaats van het standaard beschuitje met muisjes. Nou denk ik alleen niet dat ik na de bevalling zin heb om wekelijks een lading cupcakes te bakken. Gelukkig kan je ze ook invriezen. Dus mocht ik zin hebben, kan ik alvast een hele voorraad cupcakes bakken en invriezen. Na de bevalling iedere week een paar porties ontdooien en versieren met slagroom en muisjes.

Naar het meer:
Wij hebben een abonnement op een recreatiepark met een meer hier in de buurt. Ik heb er dit jaar al een paar keer gebruik van gemaakt en ik hoop tijdens mijn verlof nog wat vaker te kunnen gaan. Tijdschrift en stoeltje mee, goed insmeren en dan een plekje onder de bomen zoeken.

Wat ik nog zou willen doen, maar niet meer kan:
– Met een vriendin en haar kinderen naar de dierentuin. Ze stelde het pas voor, maar ik hou het wandelen en staan niet meer goed vol.
– Een boswandeling maken. Om dezelfde reden als dat ik niet meer naar de dierentuin kan, ik hou wandelen hooguit een kwartiertje vol.
– Onkruid wieden en snoeien. In de voortuin piept het onkruid enthousiast tussen de tegels uit en de struiken in de tuin groeien alle kanten uit. Helaas gaat bukken en op de grond zitten mij niet echt goed meer af.
– Naar een festival. Vorig jaar ging ik rond deze tijd naar de Zwarte Cross. Dat sla ik maar over dit jaar.
– Ohja en natuurlijk; mijn voeten verzorgen, bikinilijn scheren, op mijn buik slapen en mijn veters strikken.

4 Comments on Zwangerschapsverlof; wat ga ik doen?

 1. Ellis zegt:

  Allereerst: een fijn zwangerschapsverlof!! Die tijd krijg je echt wel om, zeker met wat je allemaal wil gaan doen. Ik was iig snel gewend aan de vrije tijd en vond het heerlijk. En het vloog voorbij. De laatste weken dat je lekker veel tijd en rust hebt hihi. Daarna is dat minder maar krijg je er wel iets heeeeeel moois voor terug! Liefs!

  • Margriet met de Paplepel zegt:

   Dank je wel. Ik hoop dat ik mijn tijd vol krijg, want ik ben erg rusteloos en weet niet altijd zo goed wat ik moet doen. Maar waarschijnlijk heb je gelijk en is het zo voorbij.

 2. Ellen zegt:

  Geniet van je verlof. Je gaat het druk krijgen zo te lezen 😉

 3. Tamarah zegt:

  Wat leuk om jouw variant te lezen! Er staan ook dingen tussen die ik erg leuk vind zoals bakken, kleuren en knutselen. Geniet er nog even van zolang het duurt 🙂 en succes met de laatste loodjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge